Начин на приготвяне
Сироп: От захарта, водата и лимоновия сок се сварява гъст сироп и се оставя са изстине.
Кадаифът се разтегля, за да се отделят влакната. Маслото се разтапя в малък тиган. Слага се половината от кадаифа и се притиска добре, да поеме маслото. Върху него се слага сиренето и се покрива с останалият суров кадаиф. Притиска се леко.
Пече се на котлона до златисто, после се обръща от другата страна с помоща на плоска чиния.
С охладения сироп се залива изпържения кадаиф. Захлупва се за няколко минути, докато попие изцяло сиропа.
Сервира се още горещо, поръсено с шам фъстък с добавка топка сладолед или кисело мляко.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за кадаиф и кюнефе.
Коментари