Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гурме предястие с телешко

Гурме предястие с телешко

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Гурме предястие с телешко1 / 2
28/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г филе
  • соев сос - 50 мл
  • червено вино - 50 мл
  • оцет - 50 мл
  • зехтин - 50 мл
  • лимони - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • сол - 2 щипки
  • маслини - 20 бр.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на много тънки парченца, почти прозрачни. Всяко парченце се посолява от двете страни и се поръсва с черен пипер. Приготвя се марината от оцета, виното и соевия сос.

Лимонът се изцежда и сокът се добавя в маринатата. Месото се слага в маринатата и се оставя в хладилника за 24 часа.

Половината от месото се слага в голяма дълбока чиния, полива се с половината зехтин. Лукът се нарязва на тънки шайби и половината от него се слага върху месото.

Копърът и магданозът се режат на ситно и с половината от тях се поръсва месото с лука.

Отгоре се слага останалото месо, полива се с останалия зехтин, поръсва се с останалия лук и останалия копър и магданоз. Украсява се с маслини и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: