Рибена супа с пъстърва

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Рибена супа с пъстърва2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Рибена чорба може да се направи с всякаква риба, но с пъстърва става направо вълшебна!"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 600 г филе
  • лук - 1 глава
  • картофи - 8 бр.
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сметана - 600 мл течна
  • зехтин - 20 мл
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в зехтина до златисто. Морковът се настъргва на ситно и се добавя към лука. Пържи се 3 минути при непрекъснато бъркане.

Доматите се попарват с гореща вода, пускат се в студена вода и се обелват. Нарязват се на кубчета и се добавят към лука и моркова.

Задушават се 8 минути на бавен огън. Добавят се 2 литра топла вода. Картофите се обелват и се режат на кубчета. След като сместа кипне, се добавят картофите и се варят 10 минути.

Рибата се реже на едро и се добавя в супата. Добавя се сметаната, солта и черният пипер и супата се вари до омекването на картофите. Сервира се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: