Начин на приготвяне
Изсипете бульона в голяма купа, след което добавете шафрана и дафиновия лист. След това оставете настрана.
В голяма тенджера, загрята на умерен огън, добавете зехтина, последван от чесъна, целината, праза, чили чушка и лука. Подправете със сол и черен пипер, след което разбъркайте добре. Варете 8 минути, като редовно разбърквате, да се сотират добре зеленчуците. При необходимост добавете масло.
Добавете доматено пюре, след което разбъркайте добре. Продължете да готвите 2 минути.
Добавете рибния бульон, портокаловия сок, кората и мащерката, подправете със сол и черен пипер, след което разбъркайте добре. Оставете да заври, намалете топлината до минимум и покрийте. Оставете да къкри в продължение на 25 минути, като от време на време разбърквате.
Добавете рибните филета и скаридите, след което разбъркайте. Гответе около 10 минути, докато рибата и скаридите се сготвят. След което добавете доматите. Добавете млечно-брашнената смес към соса и оставете да заври, като разбърквате. Оставете да се сгъсти за 1 до 2 минути.
Изключете котлона, добавете сметаната, малко черен пипер и разбъркайте. Коригирайте подправките, ако е необходимо.
В голям тиган, загрят на средно силен огън, добавете мидите, водата и виното, след което подправете с пипер и сол.
Покрийте и варете рибената супа около 5 минути, докато мидите се отворят. Отцедете сока. Разделете супата между купичките, гарнирайте с миди, след което украсете със зелен лук, зелени билки, босилек или копър.
Сервирайте гореща! Искате ли да впечатлите своето семейство? Това е перфектната рецепта - кралска рибена супа!
Съвет: Супата може да се приготви без застройка от мляко брашно и сметана !