Целувчена торта с маскарпоне

Марина НордМарина НордНовак1219
26/11/2015
"Лека и нежна торта с маскарпоне, като първата целувка между двама млади влюбени!"
Приготвяне20 мин.
Готвене480 мин.
Общо500 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 484
  • Преглеждания за месеца191
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за целувчените блатове
  • яйца - 6 бр. белтъци
  • захар - 180 г
  • за крема
  • маскарпоне - 300 г
  • сметана - 300 г
  • пудра захар - 100 г
  • за украса
  • ягоди - 200 г или банани
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на гъст сняг. Постепенно се добавя захарта и се разбиват отново. Изрязват се кръгове от хартия. Върху кръговете се слага плътен слой разбити белтъци.

Пекат се, като се слагат в студена фурна и се загряват до 100 градуса. Пекат се на открехната вратичка по 2 часа за всеки кръг. Оставят се да изстинат.

Приготвя се крем, като се смесват маскарпонето и сметаната. Разбиват се, добавя се пудрата захар и се разбива до кремообразно състояние. Върху всеки блат се слага от крема и блатовете се редят един върху друг.

Върху най-горния блат също се слага крем. Поръсва се обилно с пудра захар. Оставя се за 4 часа в хладилника. Бананът се реже на кръгчета и с него се украсява тортата. Сервира се веднага.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар