Леща яхния

ЕфросияЕфросияДжедай4541
22/02/2017
"Тази рецепта е класическата българска рецепта за леща яхния - приготвя се бързо, лесно и е много вкусна!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
51 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо235 467
  • Преглеждания за месеца1530
  • Преглеждания за седмицата284
  • Коментирана25 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена51

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Лещата, заедно с моркова и чесъна се сварява до омекване в около 1, 5-2 л вода, след което се посолява. Прибавят се клончета чубрица, а след като лещата се свари добре, чубрицата се отстранява.

Прави се запръжка от нарязания на тънки полумесеци лук и брашното, добавя се доматеното пюре, а след това и червеният пипер.

Запръжката се темперира с част от лещения бульон и се прибавя към ястието.

Рейтинг

5 59
4 20
3 11
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (25)

Изпрати
Потребител#228855
Божествена!
0
0
uzi
uzi
13.07.2018 10:48
Преди да сготвя лещата я накисвам няколко часа във вода
1
0
Иван
Иван
20.11.2017 14:27
На тази рецепта повечето снимки са отвратителни!
1
0