Леща яхния

EfrosiaEfrosia
Джедай
9745k1122k
22/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Тази рецепта е класическата българска рецепта за леща яхния - приготвя се бързо, лесно и е много вкусна!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата, заедно с моркова и чесъна се сварява до омекване в около 1, 5-2 л вода, след което се посолява. Прибавят се клончета чубрица, а след като лещата се свари добре, чубрицата се отстранява.

Прави се запръжка от нарязания на тънки полумесеци лук и брашното, добавя се доматеното пюре, а след това и червеният пипер.

Запръжката се темперира с част от лещения бульон и се прибавя към ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
563
421
311
22
10
Дай твоята оценка: