Плов с месо

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Плов с месо1 / 2
08/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Така ще го приготвим, че въобще няма да познаете какво месо ще използваме"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 500 г
  • ориз - 2 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 4 глави
  • олио - 8 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • анасон - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парченца по около 10 – 15 г и го запържваме в тенджера докато се зачерви. Добавя се нарязаният на филийки лук и моркова на сламки.

Разбъркват се с месото и се пържат докато лука стане прозрачен. Оризът се измива добре и се изсипва в тенджерата без да се бърка. Долива се гореща вода в съотношение 1 1/2 към ориза.

Тя трябва да покрие продуктите в тенджерата с 2 см отгоре. Прибавят се подправките – сол, черен пипер и анасон, поставя се капак и се вари първо на силен огън после на слаб без да се отваря капака. Когато ориза попие водата, в него се правят дупки и в тях се изливат 4 с.л. кипяща вода.

Котлонът се изключва и тенджерата се оставя на него покрита с капака. Може да се сервира в голям поднос върху който съдържанието на тенджерата внимателно без разбъркване се изсипе. Друг начин на сервиране е да се сложи в чинията от ориза и върху него се сложи от месото с лука и морковите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Кимион се слага не анасон . Може да сложи също нахут и плод хвойна .
29.01.2023 17:21
1