Капама без месо

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
280374
Капама без месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"На кой му трябва месце, когато на масата има от тази постна капама"

Необходими Продукти

  • брашно - 40 г
  • моркови - 3 бр.
  • картофи - 7 бр.
  • целина - 1/2 бр.
  • домати - 3 бр.
  • спанак - 500 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • пресен лук - 1 връзка
  • краве масло - 20 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морковите, целината и бялата част от лука на дребно и ги задушете в дълбок тиган с масло и малко до омекване.

Размийте брашното в студена вода и го изсипете в съда заедно с червения пипер и гореща вода.

Оставете ястието да ври и добавете нарязаните на дребно пера лук, картофите и солта.

Щом картофите омекнат, добавете нарязания спанак и след около 15 минути изсипете маслото и настърганите домати.

След 10 минути махнете зеленчуковата капама от огъня и я поръсете с нарязан магданоз.

Поднесете я с кисело мляко.

Капамата без месо е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: