Консервирани зелени маслини

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
08/11/2015
"Който има пресни маслини, трябва да си запише рецептата - за да знае как после да си ги хапва с удоволствие "
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 687
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свежите маслини се почистват и измиват. Цепват се лекичко с нож и се слагат в дълбок съд, след което се покриват с вряла вода. Съдът се оставя на хладно и в следващите няколко дни водата се сменя, като се добавя студена такава.

Целта е да се премахне горчивината им. След това водата се сменя пак и маслините се смесват с лимоните, лимоновия сок, солта и отново се покриват с вода.

Съдът, в който стоят, се покрива също. След 6-7 дни маслините се вадят от саламурата и се разпределят в буркани. Долива им се зехтин и бурканите се затварят. Стерилизация не е нужна.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар