Начин на приготвяне
Загряваме фурната на 90 градуса. В купа разбиваме жълтъците със захарта продължително, докато се получи гъст крем.
Смесваме прясното мляко със сметаната, загряваме ги на слаб котлон. Върху тях прецеждаме разбитите жълтъци. Разбъркваме добре и добавяме ванилията.
Получената смес сипваме в огнеупорни купички и ги поставяме във фурната, в която вече сме сложили тавичка с вода, за да има влага. Печем докато стегне. Вадим формичките от фурната и леко охлаждаме.
Прибираме в хладилника за една нощ. Преди да поднесем десерта, поръсва ме с кафявата захар и го запичаме във фурната само на горен реотан.
Захарта трябва да се карамелизира и да има хрупкава коричка. Поднасяме готовия крем с добавка сладолед по избор.