Горнооряховски суджук

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
07/03/2016
"По традиционна стара рецепта за традиционалисти "
Приготвяне150 мин.
Общо150 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 853
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 5 кг
  • сол - 100 г
  • селитра - 5 г
  • захар - 5 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • говежди черва - дълги към 35 см
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на едри парчета. Осоляваме го и го оставяме на студено за един ден. Редим го върху наклонена плоскост, за да може водата да се махне.

След това се смила и се разстила. Поръсва се със селитра и подправки. Омесва се и се оставя на студено за три дни. После пак се смила и се пълни в сухи говежди черва, които предварително са били накиснати за 1 час в студена вода.

Напълнените наденици се завързват от двете страни с канап и се оформят на подкова. Надупчват се с игличка на няколко места и се редят на студено и проветриво място.

Така приготвените суджуци са готови най-късно до два месеца. Докато трае сушенето, през известно време суджуците се валцуват с точилка, за да се освободят от въздуха.

Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
19.50 лв.
Виж ››

Вкусни ястия заслужава отлична презентация. Може да приготвите лесно и двете с кръглата бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна, практична, качествена. Бамбуковата дъска има слюда в единия край. Тя е лека и не абсорбира миризмите от различни продукти, което я прави перфектната дъска за презентация и рязане.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар