Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа с дреболийки от гъска

Супа с дреболийки от гъска

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Супа с дреболийки от гъска2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • карантия - 500 г дреболийки от гъска
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • картофи - 4 бр.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • целина - 200 г корен
  • копър - 10 стръка
  • вода - 2 л
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболийките се почистват, като се махат всички ципи. Слагат се в тенджера, добавя се водата и се оставят да се варят.

В това време се подготвят зеленчуците. Едната глава лук се реже на четвъртинки, единият морков се реже на четири части и заедно с лука се добавя към дреболийките. Всичко се вари около 40 минути.

В това време другата глава лук се реже на ситно и се запържва в зехтина. Останалият морков и коренът от целина се настъргват на едро ренде. Добавят се към лука и се запържват за 5 минути на среден огън при непрекъснато бъркане.

Бульонът се прецежда, лукът и морковът от бульона се изхвърлят. Дреболийките се отцеждат и се нарязват на ситно, след което се връщат в тенджерата.

В бульона се добавят нарязаните на кубчета картофи, запържените зеленчуци, солта и черният пипер.

Вари се до омекването на картофите и дреболийките. Сервира се, като във всяка чиния се слага от супата и се поръсва със ситно нарязан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: