Начин на приготвяне
Смиламе бисквитите и ядките по удобния за нас начин. Смесваме ги с разтопеното масло и оформяме блат по дъното и стените на форма за торта. Прибираме в хладилника за 1 час.
През това време в кухненски чопър слагаме маскарпонето, заквасената сметана, прясното мляко, захарта и лимоновата кора. Пасираме и получаваме крем. Него разстиламе върху блата и връщаме обратно на студено.
Почистваме ягодите и ги измиваме. Разполовяваме ги и ги оставяме в емайлиран съд. Поръсваме ги със захар и изчакваме 2-3 часа. След това ги загряваме на слаб огън и започваме да ги бъркаме около 10 минути.
Сваляме сместа от котлона и оставяме да се охлади. Смесваме с желатина, приготвен според указанието му, след което разбъркваме добре.
Даваме време на сместа да се охлади още и след това с нея покриваме чийзкейка. Връщаме в хладилника за 7-8 часа.
Ягодовият чийзкейк със заквасена сметана е готов.
Коментари