Чаени бисквити

ЕфросияЕфросияДжедай301
16/11/2010
"Не обичаме чай, но ако има повечко чаени бисквити, ще се прежалим и един чай може покрай тях да изпием "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции20-25 бр.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 704
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява над хартия постлана на кухненски плот. В средата на купчинката се прави дупка. Добавят се 1ч.ч. захар, щипка сол, 3/4 ч.ч. прясно мляко и 100 г стопена свинска мас.

Настъргва се на ситно кората на 1/2 лимон. Омесва се тесто, което се покрива с кърпа и се оставя за 2 часа да почине. От тестото се разточва тънка кора.

С помощта на малка чаша се изрязват формички, които се пекат в намазнена тава на умерена фурна, докато леко зарозовят. Готовите бисквити се слагат в купа. Когато изстинат се покриват с прозрачно фолио.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Севда
Севда
03.06.2011 10:13
Тази рецепта съм я правила преди много години и сега специлално я търсих - може би с чисто масло също ще стане хубаво ( аз също предпочитам маслото в повечето рецепти), но вкуса и пухкавостта на бисквитите е съвсем различен когато е със свинска мас, и мога да кажа, че не остава никакъв привкус или миризма на мас. Стават разкошни.
2
1
таня
таня
18.05.2011 19:45
Алтернатива на маста може да е маргарин, но аз лично бих предпочела краве масло.
0
0
eliza
eliza
17.11.2010 17:39
А къде са бисквитите ? Това, дето сте сложили ми прилича на мръвка, а не на бисквитки.
0
1