Начин на приготвяне
Загряваме фурната на 180 градуса. Пресяваме брашното три пъти. Така ще се появи въздух в него и сладкишът ще стане по-пухкав. В купа наливаме около 1 и 1/2 ч.ч. вода.
Добавяме кокосовите стърготини, стевията, ванилията, зехтина и бъркаме. На тънки струи добавяме брашното и бакпулвера, като бъркането продължава. След това всички съставки се разбиват много добре, за да не останат бучици.
Най-добре е това да се случи с миксер или друг подобен уред. Ако тестото ви се вижда прекалено гъсто, капнете още малко вода, но не прекалявайте. Целта е да се получи гъста каша.
След като сместа се хомогенизира, оставете да почине 10 минути и излейте в набрашнена и намазнена смес за кекс. Печете в загрятата фурна, като намалите малко градусите.
Коментари