Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пухкав кафяв сладкиш

Пухкав кафяв сладкиш

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пухкав кафяв сладкиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • за поливката
  • шоколад - 200 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • масло - 1 бучка
  • за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изваждаме всички продукти да се отпуснат на стайна температура. Разбиваме яйцата със захарта и на тънки струи прибавяме мазнината и млякото, в което преди това е била поставена содата.

Разбъркваме и малко по малко включваме двата вида брашно. Миксираме до получаването на гладка смес, която изсипваме в набрашнена форма. Печем в загрята фурна до готовност. Малко преди да го извадим от фурната, приготвяме поливката.

За целта загряваме млякото и маслото на бавен огън и добавяме шоколада, който предварително сме начупи на блокчета. Бъркаме до получаването на шоколадов крем.

С него заливаме кекса, докато всичко е още топличко. Можете да сложите и сезонни плодове за украса.

Оставяме сладкиша да изстине и го прибираме в хладилника. След 3-4 часа режем на парчета и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ренета
Ренета
Аз не видях в съставките яйца!
05.01.2016 20:48