Сръбска баница

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Сръбска баница2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет, готови
  • масло
  • за плънката
  • картофи - 800 г
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате лука и го скълцвате. Задушавате го в мазнина и прибавяте към него картофите, които преди това сте обелили и настъргали.

Бъркате на слаб огън всичко няколко минути, колкото да поомекне и по желание добавят 2 с.л. вода. След това отдръпвате и подправяте с наситнения магданоз и подправките.

Разпъвате корите и вземате от тях 2 броя. Нанасяте по дължината на горната малко от плънката и свивате на руло. Поставяте в намаслена кръгла тава.

Същото правите и останалите кори и плънка. След като баницата е вече в тава, се напръсква с олио и вода. Слага се в загрята на 180 градуса фурна и се пече 40-45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: