Сочен кекс с какао

07/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 892
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и какаото.

В купа разбиваме яйцата и захарта докато побелеят. Към тях добавяме прясното мляко, ванилията и олиото без да спираме разбиването. Постепенно сипваме брашното на части.

Изсипваме в намазана и посипана с брашно форма за печене. Много удобни са силиконовите форми.

Печем в затоплена фурна на 180 градуса 40 минути. Проверяваме с дървена клечка – тя трябва да излиза суха.

За сиропа
В тенджера се смесват съставките за сиропа – прясното мляко, маслото, захарта и какаото.

Варим на умерен огън 8 минути докато захарта се разтопи. Охлаждаме.

Вадим от фурната кекса и докато е горещ го режем на парчета. Заливаме ги с изстудения сироп. Оставяме на студено за 5 часа.

Преди сервиране поръсваме с кокосови стърготини.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар