Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Задушено говеждо с малки лукчета

Задушено говеждо с малки лукчета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Задушено говеждо с малки лукчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 600 г
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • доматена салца - 200 г
  • лук - 500 г малки лукчета
  • червено вино - 100 мл
  • олио - 30 мл., за пържене
  • лимон - за украса
  • магданоз - за украса
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на средни парчета, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Изпържваме месото в олио от всички страни.

Изваждаме и в същата мазнината запържваме изчистените и измити лукчета.

Добавяме чесъна, доматената салца размита с вода, виното и под капак задушаваме на тих огън около 20 минути.

Връщаме месото и задушаваме още 15 -20 минути докато месото омекне и ястието остане на мазнина.

При сервиране поръсваме с магданоз и украсяваме с резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: