Студен ябълков сладкиш със сметана

ЯнаЯнаНовак
07/11/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 302
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • блатове - 2 бр. за торта, готови
  • ябълки - 4 бр.
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • маскарпоне - 400 г
  • ванилова захар - 1 ч.ч.
  • лимон - 1 бр.
  • компот - 1 бр. от ябълки /само сока/
  • за украсата
  • сметана - 1 спрей
  • брашно от рожков - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се измива и изстисква. Кората се запазва и се настъргва. На слаб огън се загрява лимоновият сок и към него се добавят заквасената сметана, маскарпонето и ваниловата захар.

Бърка се и се държи на котлона, колкото продуктите да се втечнят. След това кремът се маха от огъня и в него се влагат настърганите ябълки и лимонова кора.

В тава се поставя единият блат, който е бил сиропиран с кипнат сок от компот. Отгоре се поставя от сместа. Реди се и вторият сиропиран блат, който също се покрива с крем.

Готовият десерт се прибира се в хладилника за една нощ. Преди поднасяне се украсява със сметановия спрей и се поръсва с брашно от рожков. Нарязва се на парчета и се сервира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Кристина Черникова
Задължително ще го опитам!
0
0