Бързо фрикасе с кисело мляко

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
09/11/2015
"Досега сте приготвяли фрикасе само с прясно мляко? Голяма грешка! Най-вкусното фрикасе се прави с кисело мляко!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо87 567
  • Преглеждания за месеца3480
  • Преглеждания за седмицата168
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Фрикасе

Начин на приготвяне

В тенджерка загрейте маслото на слаб огън и с непрекъснато бъркане добавете брашното.

Малко по малко вложете киселото мляко и продължавайте да бъркате с дървена лъжица, докато се получи гладък сос.

Ако сместа ви се струва прекалено гъста, разредете с малко вода и разбъркайте. Отдръпнете от огъня и смесете с разбитото яйце /то трябва да е със стайна температура/. Разбъркайте пак и върнете на котлона.

Сложете пилешкото месо, което преди това сте накъсали и счуканите скилидки чесън.

Дръжте гозбата още десетина минути на огъня и отдръпнете. Поръсете с листенца магданоз и сервирайте.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ивелина
Ивелина
01.12.2017 14:15
И използвайте бульона от пилето.
7
1
Ивелина
Ивелина
01.12.2017 14:13
С цяла кофичка мляко ще стане много кисело.Пробвайте с 3-4 лъжици.
6
2