Пълнозърнеста питка с масло

13/11/2015
Леля Веси
отЛеля ВесиНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 590
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме леко половината прясно мляко и поставяме в него маята и захарта. Оставяме сместа настрана. Заемаме се пресяването на брашното.

Към него добавяме солта, сместа с маята, неупотребеното прясно мляко, киселото мляко, разбитите яйца и размекнатото масло. Мешаме всички продукти, докато се получи хомогенна смес и от нея замесваме тесто.

Поставяме го в намаслен съд и го завиваме с чиста кърпа. След 1 час го вадим и го късаме на 9 равни топки. Поставяме ги една до друга в кръгла тава, като целта е да се образува питка.

Оставяме ги така 10 минути, след което ги намазваме с жълтък. Печем питката в загрята фурна до готовност. подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар