Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Постна пълнозърнеста питка със сънчогледови семена

Постна пълнозърнеста питка със сънчогледови семена

Постна пълнозърнеста питка със сънчогледови семена
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
29/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
85 мин.
Порции
1
"Ароматна постна питка за всички, които постят - а и за останалите лакомници"

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 равна с.л.
  • мая - 1 бр. суха
  • слънчогледови семена - 1 шепа сурови
  • олио - 3 с.л.
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • брашно - 300 г бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира, като се разбърква във хладката вода със захарта и 2 с.л. брашно. Когато бухне, се сипва в средата на смесените два вида брашно, добавя се сол, олио и сурови слънчогледови семена.

Всичко се разбърква с вилица, за да стане топка тесто. Сипва се на набрашнен плот и се доизмесва с още малко брашно , но да знаете, че пак лепне.

В тавичка върху хартия за печете се оформя на кръгла пита и оставяме на топло 40 минути, за да втаса. С нож се правят два разреза отгоре и печем в загрята фурна 180 градуса, докато се зачерви. Толкова хрупкава коричка и вкусна мека вътрешност със семена се получи, че няма начин да не ви хареса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: