Сарми по руски в сметана

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
09/11/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо761
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сваряваме ориза в подсолена вода в съотношение 1 част ориз - 2 части вода. Изцеждаме и го разбъркваме с каймата. Слагаме сол, черен пипер и нарязания и изпържен в 20 г масло лук.

Попарваме за 6 минути във вряла вода зелевите листа и ги отцеждаме (може да ги сложим и в микровълновата, покрити с капак на най-висока степен за 1 мин.). Изрязваме внимателно дебелите жили, за да остане крехката част.

С лъжица взимаме от плънката и поставяме върху зелевото листо. Увиваме сармите и подреждаме в тавичка, с ръба на листото надолу, за да стои запечатано.

В останалото масло изпържваме брашното и наливаме 250 мл вода, сметаната и доматеното пюре. Щом кипне заливаме сармите с получения сос. Печем 30-40 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар