Руски шашлик

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
15/11/2015
"Ако не си падате по вкуса на овнешкото, спокойно може да приготвите шашлик и със свински бут - е няма такава вкусотия "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 668
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 500 г, може да се замени със свински бут
  • лук - 2 глави
  • зелен лук - 1 връзка
  • домати - 2 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • масло - 20 гр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • сланина - за намазване на скарата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В стъклен или емайлиран съд поставяме нарязаното на кубчета месо.

Нарязваме едната глава лук, добавяме и оцета и разбъркваме с месото. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Държим на хладно място за 3-4 часа. Нанизваме месото на малки дървени шишчета, които преди това сме намокрили, като редуваме с лука, нарязан на осминки.

Печем на предварително намазана със сланина и загрята скара като обръщаме периодично. Готовите шишчета нареждаме върху поднос и заливаме със сгорещено масло.

Украсяваме с перата от лук, доматите и резенчета лимон.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар