Сибирски шашлик

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Сибирски шашлик1 / 3
22/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8-10
"Когато става дума за сладкиши, търсим френски, но само сибирняците знаят как да приготвят истински, мъжки, сочен шашлик. Опитайте и ще разберете какво имаме предвид"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 кг шарено, или овче месо
  • лук - 4 глави
  • оцет - 400 мл
  • дафинов лист - 5 - 6 листа
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • захар - 2 ч.л.
  • со
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на едри кубчета.

От солта, оцета, захарта, дафиновия лист, едната глава лук, нарязана на жулиени, и бахара приготвяме марината. Заливаме нарязаното месо и оставяме да се маринова за 24 часа.

Останалите глави лук разрязваме на две и разслояваме. Парчетата месо нанизваме на шишове, като между парчетата нанизваме и лук.

Шишовете се пекат на барбекю на висока температура, като се обръщат от време на време и се пръскат с останалата марината, за да не изсъхва месото.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.5
50
41
30
20
11
Дай твоята оценка: