Гръцки свински шашлик

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Гръцки свински шашлик
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • месо - 400 г
  • арабски питки - 6 бр.
  • домати - 2 средно големи
  • лук - 1 голяма глава или 2 малки
  • масло - 60 г
  • магданоз - 1/2 връзка (аз използвам сушен)
  • сол
  • черен пипер
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на сравнително равни по големина късове, овкусява се със сол, черен пипер и риган и се набучва на шишове. Аз лично го оставям няколко часа в хладилник преди да го изпека на скарата.

Доматите и лука се нарязват на полумесеци. Питките се намазват с маслото и се затоплят на грил или в тиган с незалепващо покритие.

Сваляте вече изпеченото месо от шиша и редите в притоплените питки доматите, лука, месото и нарязания на ситно магданоз.

Завивате питката, така че цялата плънка остава вътре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: