Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Панирани кашкавалчени пръчици

Панирани кашкавалчени пръчици

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Панирани кашкавалчени пръчици2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Забравете за пържените картофки, бирата има ново мезе до себе си и това са тези разкошни кашкавалени пръчици"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 450 г
  • царевично брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • овесени трици - 2 и 1/2 ч.ч. фини
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • масло - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете по-твърд кашкавал. Нарежете го на пръчки, с дебелина от около 1.5 см. В три дълбоки чинии поставете разбитите яйца, триците и царевичното брашно, смесено с подправките.

Потопете всяка пръчица в яйце, после в брашно, след това пак в яйце и накрая-в трици. Наредете панираните кашкавалчета в чиния и ги сложете във фризера за 20 минути.

Загрейте маслото, извадете пръчиците и веднага ги изпържете. Пържат се много бързо, за общо 1-2 минути на пръчица. Ето защо трябва да се внимава много.

Готовите кашкавалчета нареждаме върху салфетки. След това се поднасят със салата. Получават се хапчици в хрупкава коричка, а при отхапване отвътре се вижда разтапящ се кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Невероятно вкусни стават.Правя ги по няколко начина и без трици. Със галета стават много добре.
27.02.2016 09:47