Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Пухкава погача без яйца

Пухкава погача без яйца

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пухкава погача без яйца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
140 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - около 1 кг
  • прясно мляко - 250 мл
  • масло - 1 ч.ч. слънчогледово
  • захар - 3 щ.
  • сол - 3 щ.
  • мая - 1 кубче, жива
  • зехтин - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Потапяме маята и захарта в около 1 ч.ч. топличка вода и се оставя встрани, за да се пресее брашното. В него се прави кладенче, където се наливат сместа с маята, прясното мляко, слънчогледовото масло.

Посолява се и се разбърква, след което започва голямото месене. Когато се получи меко тесто, се оставя да отдъхне 30 минути. След това се замесва отново и се разделя на 2 или 3 топки.

Всяка от тях се разточва на кръгла кора, която пък се реже на триъгълници. Те се завиват на кифлички, които пък се подреждат в намаслена и набрашнена кръгла тава плътно една до друга.

При подреждането им можете да следвате някакъв определен ред, за да изглежда по-красиво. Така сглобената погача се намазва добре със зехтин и се пъхва в загрята на 180 градуса фурна.

Пече се около 40 минути. През това време може да бъде намазана с мазнина още 1-2 пъти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: