Готвен фазан по селски

МаринелаМаринелаНовак
21/11/2015
"Баба знае най-добре как да сготви сочен фазан, затова ви представяме изпитана рецепта за фазан по селски "
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо17 087
  • Преглеждания за месеца209
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният и добре измит фазан се обезкостява и реже на порции. Всяка от тях се запържва с масло в касерола, след което се отстранява.

В същата мазнина се задушава първоначално само надребненият праз, а в последствие - морковите, доматите и картофите. Щом се сложи последният продукт, се налива виното и месото се връща обратно. По желание се долива и малко вода.

Яденето се оставя да къкри на тих огън още около 1.5-2 часа. Към края се добавят и счуканите скилидки чесън, които престояват на огъня много кратко. Готовата яхния се поднася с пресен магданоз, нарязан на ситно. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
По този начин сготвен става много вкусно и апетитно.
4
0