Пилешки тажин с нахут

10/11/2015
"Всяко ястие приготвено в тажин е уникално вкусно, открийте защо тук"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 800
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме тажина на котлона и изсипваме едро нарязания лук и нахута. Подреждаме бутчетата и разпределяме маслините. Лимонът нарязваме на четвъртини и го подреждаме до пилето.

Поръсваме с подправките и доматеното пюре и затваряме капака. Задушаваме под капак за 50-60 минути. Сервираме върху кускус.

Аз моят го приготвям по следният начин - в купа изсипвам 1 чаша кускус, който заливам с 2 чаши вряла вода или пилешки бульон (слагам и свежи подправки, ако рецептата изисква). Покривам със свежо фолио и оставям докато напълно поеме течността.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар