Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Бирени Мезета»Задушени масловки в масло и копър

Задушени масловки в масло и копър

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Задушени масловки в масло и копър2 / 2
21/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • масловки - 400 г
  • зелен лук - 2 връзки
  • масло - 1/2 пакетче, краве
  • босилек - 2 щ.
  • черен пипер - 2 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите и лукът се почистват и измиват. Нарязват се на едро. На слаб огън се загрява маслото и в него се задушава лукът. Когато поомекне, се добавят и гъбите.

Разбърква се и се оставя под похлупак 2-3 минути. След това се оставя отделилата се водичка да изври.

Яденето се посолява и се отстранява от котлона. Поднася се като гарнитура към месни блюда или като предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Колко масловки съм брала на язовир "Васил Коларов".
11.06.2016 14:38