Немска зимна салата

ЕфросияЕфросияНовак301
17/11/2010
"Да им се неначудиш на немците - уж такива скучни, а пък каква весела и цветна салата са приготвили "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо23 514
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 500 г, сварени и нарязани на кубчета
  • кренвирши - 200 г
  • шунка - 200 г
  • бекон - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • кисели краствички - 4–5 броя
  • праз - бялата част на 1 стрък
  • червени чушки - 1 печена пиперка
  • майонеза - 200 г
  • оцет - 1 с.л. ябълков, за дресинга
  • захар - 1 шипка кафява, за дресинга
  • горчица - 1 ч.л., за дресинга
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месата се режат на малки парчета. Кашкавалът се настъргва на едро ренде, а крастачиките се ражат също на малки кубчета. Бялата част на праза се реже на ситно. В голяма купа се смесва всичко с картофите и нарязаната червена пиперка.

Всичко се разбърква и се омесва с мойонезата. Смесете продуктите за дресинга, полейте салатата и я разъркайте.

Салатата трябва да престои в хладилника преди да се поднесе в чинии.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
sunshine4eto
sunshine4eto
12.06.2012 19:53
Аз ползвам понякога вместо оцет малко сок от краставичките, също става доста ароматно.
1
0
неда
неда
18.11.2010 13:51
направих я, получи се невероятно вкусна. Мерси.
0
0