Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кисело зеле с булгур

Кисело зеле с булгур

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Кисело зеле с булгур
Снимка: Севда Андреева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Позабравено, но невероятно вкусно ястие от Българската кухня"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 2 кг.
  • булгур - 400 гр.
  • олио - 240 мл.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • люти чушки - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и изстискваме зелето.

Режем го на парчета и оставяме да се свари с булгура в отцедения зелев сок.

В сгорещеното олио слагаме червения пипер и разбъркваме.

Изсипваме го при зелето и варим до готовност, като слагаме и цялата люта чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: