Гръцки шницели

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Гръцки шницели2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Вие пригответе котлетите така - по гръцки и с подправките, после ще му мислите за гарнитурата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г свински бут
  • чушки - 4 бр.
  • масло - 50 г
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • олио - 80 мл.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От свинското месо отрязваме 4 шницела, начукваме, овкусяваме със сол и черен пипер и изпържваме от двете страни в олио.

Чушките изпичаме върху котлона, задушаваме и обелваме. Нарязваме ги на ивички и ги запържваме в тиган с маслото.

Прибавяме доматеното пюре размито с малко вода и задушаваме 5-6 минути.

Нареждаме шницелите върху блюдо, а около тях сипваме от чушките.

Гарнираме с варени картофи или ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: