Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на тиган»Задушен праз с ориз и маслини

Задушен праз с ориз и маслини

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Задушен праз с ориз и маслини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • праз - 800 г
  • олио - 150 мл
  • лук - 1 глава
  • ориз - 150 г
  • доматено пюре - 30 г
  • маслини - 300 г черни, обезкостени
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на филийки, а праза на парчета с дължина 2 см.

В дълбока тенджера сгорещяваме олиото и прибавяме кромида. Изчакваме да се зачерви и добавяме червения пипер и доматеното пюре.

Запържваме за кратко и изсипваме праза, като го разбъркваме добре. Затваряме с капак за 10 мин, докато омекне. Заливаме го с 1 литър вода и оставяме да ври за 20 мин.

Прибавяме и ориза и маслините. Посоляваме на вкус. Варим до готовност на ориза. Ястието може да се сервира топло или студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: