Пикантно пилешко филе в гювечета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
20/11/2015
"Ако сте фен на гювечетата, но не разполагате с много време, пробвайте тази рецепта. Вкусът е неповторим и със сигурност ще ви хареса."
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо212 474
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди посоляваме и овалваме в брашно, в което сме добавили черен пипер.

Изпържваме ги в тиган с олио от двете страни.

Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме почистените и нарязани лук и гъби. Поръсваме с нарязания магданоз, пускаме лютата чушка и заливаме с доматения сок.

След като заври, връщаме нарязаните пилешки гърди и разпределяме в гювечета.

Преди да поставим в студената фурната, поръсваме с настърган кашкавал.

Печем около 30 мин. на 200 градуса.

Керамична касерола с дръжки 16см-12%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Благовеста Ангелова
Може ли да прибавим и бяло вино към рецептата
0
0
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
28.02.2016 22:04
В комбинация с лютичко е супер
2
2
никнай
никнай
21.02.2016 03:13
Е най-после нещо което си заслужава - браво.
3
1