Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пилешка яхния с праз и сини сливи

Пилешка яхния с праз и сини сливи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пилешка яхния с праз и сини сливи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • праз - 2 кг
  • олио - 100 мл
  • сини сливи - 200 г, сушени
  • доматено пюре - 40 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1 с.л., накълцан
  • брашно - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето и го режем на порции. Изпържваме го в сгорещеното олио и го вадим от тенджерата.

В същата мазнина прибавяме изчистения и нарязан на колелца праз.

Задушаваме за кратко с капак и прибавяме доматеното пюре, брашното и червения пипер.

Връщаме месото обратно и заливаме с топъл бульон или вода.

Сливите измиваме добре, накисваме за кратко и прибавяме към яхнията. Готвим на слаб огън още 30 мин.

Сервираме ястието топло, поръсено с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: