Начин на приготвяне
Изпечете чушките на скара/грил, докато почернеят и ги сложете в найлонова торбичка, докато изстинат. Патладжана и тиквичките нарежете на колелца и ги намажете със зехтин, след което също ги изпечете, докато станат златисти и крехки.
Останалия зехтин загрявате в тиган и запържвате лука, стафидите, доматеното пюре и винения оцет. Разбърквайте, докато сместа стане като сироп и я оставете да изстине в същия тиган.
Половината от доматения сок изсипете в тиган и поръсете с желатина. Разбърквайте сместа на бавен огън.
Сложете малко зехтин в съд за терин и го покрийте с фолио. Подредете един пласт от червени чушки в средата, след което залейте със сместа от доматен сок и желатин, докато се покрият.
Продължете, като подредите пласт от сместа от патладжани, тиквички, жълти чушки и лук и завършите отново с червени чушки. Върху всеки слой зеленчуци заливайте с доматен сок. Отделеният доматен сок смесете с останалия в тигана и изсипете върху терина. Покрийте и оставете да се охлади.
За да приготвите дресинга, разбийте зехтина, оцета и подправете на вкус. Обърнете терина върху плато и махнете фолиото. Поднесете нарязано на дебели резени, поръсено с дресинг и гарнирано с листа пресен босилек.