Начин на приготвяне
Почистваме рибай стековете от жили и ципи. Начукваме ги да станат тънички и ги оформяме по краищата.
Смесваме горчицата, салатения дресинг, лимоновия сок, половината див лук, меда, начуканата скилидка чесън и табаско соса и бъркаме хубаво.
Слагаме начуканите рибай стекове в плитка чиния и ги намазваме с готовата марина. Покриваме чинията с фолио и я слагаме в хладилник за 2 часа или за цяла нощ.
Отделно приготвяме дресинг от подправките, а именно - като смесим заквасената сметана, половината див лук и смления червен пипер. Разделяме го в 6 сосиерки.
След като сме изчакали маринованите пържоли достатъчно дълго, е време да ги сложим на барбекюто. Намазваме с олио горещото барбекю и слагаме стековете да се пекат.
На силен огън сочните пържоли се готвят за около 2 минути от едната страна, след това обръщаме от другата страна за още 2 минути. Ако не се е изпекло достатъчно, повтаряме процедурата.
Сервираме готовия рибай стек с горчица на барбекю заедно със сосиерката с дресинга.
Можем да си налеем чаша червено вино и да се насладим на тази вкусотия.