Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа Топчета»Класическа супа топчета

Класическа супа топчета

ГеоргиГеорги
Новак
12193384
Класическа супа топчета
Снимка: Георги
2 / 5
16/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Класическа супа топчета - сгрява душата и лекува всяка болежка"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно
  • оцет
  • чубрица
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете една кафеена чаша ориз във вода, която трябва да покрие ориза. Варете на бавен огън, докато се сгъсти и в ориза не остане вода. Прибавете сварения ориз към каймата, като в нея сложете ситно нарязана глава лук и 1 ч.л. сол, 1 к.л. черен пипер, 1 яйце и омесете всичко.

Ако ви се вижда много количеството ориз, регулирайте го по ваша преценка.

Приготвяте си свободно място на масата, за да има къде да слагате топчетата - излизат от 70 до 75 броя. В купа сложете брашно и започнете да оформяте топчетата, като през това време сте поставили на бавен огън да ври в 4-литрова тенджера 3 литра вода и 2 супени лъжици сол.

Като направите всички топчета, започвате едно по едно да ги овалвате в брашно и да ги пускайте в заврялата вода. Варете на слаб огън, за да не се разпаднат топчетата.

Приблизително след 20-30 минути опитвате дали са се сварили и изключвате котлона. Направете застройка на супата, като разбиете едно яйце и супена лъжица оцет в купичка и започвате да прибавяте от супата по една лъжица. Разбъркайте така 10 лъжици, после прибавяте застройката към супата и пак я разбъркайте. Овкусете супата с чубрица и магданоз и поставяте капака за 15 минути.

Приятно хапване!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Още с прочитането и се отказах дори да опитам да я направя, не си хабете продуктите с тази рецепта! Няма нищо общо със супа топчета
15.01.2024 12:45
3
Анонимен
Анонимен
Не разбирам, защо ориза трябва да се вари предварително?И тази оскъдна застройка?Що за рецепта....?
07.01.2024 12:13
1
Анонимен
Анонимен
Изобщо нищо общо със супа топчета. Само си заносих каймата и си изгубих времето. Съжалявам, че не прочетох коментарите преди да направя тази рецепта.
17.12.2023 19:01
3
Анонимен
Анонимен
Супа топчета друг път !,Това направо си е гола вода ! В рецептата не се споменава ни за лук ни за морков ! А за настройката само едно яйце и оцет ! Няма дори кисело млеко ! Интересна супа топчета ,никога не съм яла такава ! Изглежда много бедняшка и икономична !
12.12.2023 20:38
5
Анонимен
Анонимен
Едни голи топчета сварени във вода, без задушени лук и морковче...то пак ще се яде, но не е супата топчета, която трябва да е.
20.11.2023 17:04
1
1
Ivanaki
Ivanaki
Не е класическа. На класическата се прави варена застройка с кисело мляко и яйце.
09.08.2023 21:43
2
1
Анонимен
Анонимен
Защо и така става! Нещо различно !
Може би само тенджерата с вода да се увкоси със зеленчукова пикантина!Зеленчуков бульон!
04.05.2023 13:03
1
Анонимен
Анонимен
Izmislena supa .
14.04.2023 16:35
3
2
Анонимен
Анонимен
Минала е покрай супа топчета!
16.11.2022 22:40
11
1
2
Покажи всички подкоментари