Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Печени конкилие с гъби

Печени конкилие с гъби

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Печени конкилие с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Гответе със стил, доверете се на нашите изпитани рецепти за паста"

Необходими Продукти

  • паста - 300 г конкилие
  • печурки - 200 г
  • чесън - 1 глава
  • пармезан - 200 г
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
  • босилек
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • сос - 250 мл Бешамел
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пускаме пастата в кипяща вода и я оставяме няколко минути в нея, докато се свари. Вадим и изцеждаме от течността.

Загряваме зехтин в тенджерка и задушаваме чесъна, нарязан на ситно. Слагаме и наситнените гъби и изчакваме, докато поомекнат малко.

Подправяме и наливаме виното. Добавяме соса Бешамел и бъркаме на слаб огън 1-2 минути.

В намазнена тавичка поставям пастата. Отгоре изсипваме сместа с гъбите и разбъркваме. Слагаме да се запече 15-20 минути на 200 градуса. В края на печенето поръсваме с пармезана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: