Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Задушени ябълки с вино

Задушени ябълки с вино

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Задушени ябълки с вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр.
  • вино - 100 мл, сладко десертно
  • канела - ½ ч.л. на прах
  • сметана - 100 гр. заквасена
  • захар - 20 гр.
  • масло - 80 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме ябълките, махаме сърцевината и нарязваме на парченца.

В тиган с масло запържваме парченцата ябълки.

Прибавяме захарта, канелата и виното и задушаваме 5 минути на тих огън.

Подреждаме в персонални десертни чинийки и поливаме с прецедения сироп.

Украсяваме със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: