Пълнено филе с черен дроб

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пълнено филе с черен дроб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско филе - 800 г
  • черен дроб - 200 г телешки
  • картофи - 400 г
  • чушки - 100 г зелени
  • лук - 1 глава кромид
  • гъби - 80 г
  • лютеница - 1 ч.л.
  • магданоз
  • сланина - 40 г
  • брашно - за овалване
  • масло - 40 г
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте лука, пиперките и гъбите и ги задушете в сгорещеното краве масло.

Отделно запържете в олиото и почистения и ситно нарязан черен дроб. Извадете го от съда и го добавете към зеленчуците. Прибавете нарязаната на ивици сланина или бекон, объркайте с лютеницата, докато се позапържи още малко, снемете от котлона и добавете нарязан магданоз. Оставете сместа да се охлади.

Почистете свинското филе от ципи, разрежете от едната страна по дължина, разтворете като пеперуда, начукайте и посолете. Сложете плънката върху едната страна на филето и покрийте с другата.

Обърнете месото със слепените краища надолу, за да не излезе плънката. Оваляйте го в брашно и го изпържете до готовност.

Обелете картофите, сварете ги в подсолена вода, отцедете ги и ги задушете в малко краве масло. Поднесете порция от пълненото свинско филе с картофите като гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: