Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Тракийски бифтек от свинско филе

Тракийски бифтек от свинско филе

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Тракийски бифтек от свинско филе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • сланина - 40 г
  • лук - 1 глава
  • кьопоолу - 80 г
  • домати - 100 г
  • сметана - 2 с.л.
  • бяло вино - 1/2 винена чаша
  • черен пипер - на зърна
  • масло - 20 г
  • олио
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистеното свинско филе на парчета по 80-90 г всяко. Нарежете сланината на тънки ивички и я мариновайте с месото във виното, част от скълцания лук, сол, черен пипер. Оставете да се овкусява на по-хладно място.

С останалия нарязан лук изпържете парчетата месо, а сланината изпържете отделно, докато се зачерви. Добавете кьопоолуто със сметаната.

Залейте със соса свинското филе, поръсете малко пресен магданоз и гарнирайте с изпържени в маслото червени домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: