Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Новогодишна баница с булгур

Новогодишна баница с булгур

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Новогодишна баница с булгур2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
20
"За най-чаканият празник от годината - най-вкусната баница с булгур, за да сме живи и здрави всички"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 кг., от дебелите
  • олио - 200 мл.
  • булгур - 400 г
  • сирене - 400 г
  • сол - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме почистения и измит булгур в подсолена вода и оставяме да изстине.

Натрошаваме сиренето и го смесваме с булгура.

В голяма тава, намазана с олио, редим корите, които поръсваме с мазнина и плънка от булгур и сирене.

Докато редим корите, слагаме клончета от дряново дърво, които наричаме с различни късмети и паричка.

Последната кора ръсим само с мазнина.

Печем баницата в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 - 50 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Аля
Аля
Много обичам не традиционните неща. Сигурно е много вкусна. Благодаря за рецептата.
30.11.2015 20:30
Люси
Люси
Ще се опитам тази година да я приготвя
30.11.2015 20:11