Пукани люти чушки по кърджалийски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
25/11/2015
"Смела рецепта за любителите на пикантните удоволствия!"
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57 447
  • Преглеждания за месеца636
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и приготвяме 20 бурканчета от 300 мл с капачки.

Във всеки буркан слагаме по 1 ч.л. захар, 1 с.л. сол, 2 с.л. олио, 3 скилидки чесън, нарязани на дребно и по една голяма щипка от предварително накълцаните и разбъркани копър и магданоз и рендосаните моркови.

В нагрят, сух, голям и дълбок тефлонов тиган запичаме за кратко предварително измитите и почистени от дръжките чушки.

Горещите и пукани чушки редим плътно в бурканчетата.

Отгоре добавяме по още 1 щипка от наситнените моркови, пресни зелени подправки и по една скилидка чесън. Допълваме с оцет.

Напълнените бурканчета затваряме плътно, обръщаме и оставяме да изстинат за около 12 часа.

Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
За вашата зимнина препоръчваме:
Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
5.99 лв.
Виж ››

За да не отидат усилията ви на вятъра и да не се притеснявате, че зимнината ви ще се развали, заложете на изпитаното качество на капачки за буркани Етро Поле.

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#175630
А отцета къде остана?
0
3
Аля
Аля
04.12.2015 15:58
Преди няколко дена направих тези апетитни чушки и днес реших да пробвам как се е получило. Станаха точно каквито ги обичам. Хрупкави, пикантни и много вкусни. Адмирации за рецептата.
1
2