Торта Изненада

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Торта Изненада
Снимка: Севда Андреева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • масло - 300 г
  • захар - 2 ч.ч.
  • черен шоколад - 200 г
  • ванилия - 2 бр.
  • бакпулвер - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • какао - 12 с.л.
  • кондензирано мляко - 350 г, подсладено
  • сладкарска сметана - 300 мл
  • бананово мляко - 50 мл
  • кокосови стърготини - за украса
  • звездички - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото и към него прибавяме яйцата и захарта, разбиваме с миксер и добавяме киселото мляко, пресятото брашно с бакпулвера, какаото и ванилиите.

Натрошаваме шоколада на дребни парчета и добавяме към сместа. Изсипваме в тавичка и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-50 мин.

След изпичане, вадим от тавичката и оставяме за кратко да се охлади. След това го начупваме на малки парчета и още топъл го притискаме много стегнато в кексова форма с дупка.

Оставяме в хладилника да се охлади и стегне за 12 часа. Сваряваме консервата с кондензираното мляко за 1.30 мин., оставяме хубаво да изстине.

Разбиваме сладкарската сметана с миксер и добавяме охладеното кондензирано мляко. Бием до пухкав крем.

Вадим формата от хладилника и внимателно я поставяме под топла вода, за да се стопли малко маслото. Обръщаме в сервизна чиния и поливаме с банановото мляко.

Покриваме със пухкавия крем и украсяваме по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Люси
Люси
Уау ! Нямам думи
30.11.2015 20:02