Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло Стефани в кексова форма

Руло Стефани в кексова форма

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Руло Стефани в кексова форма
Снимка: Севда Андреева
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Хитро, а? Руло Стефани в кексова форма - хем лесно, хем ефектно и гарантирано вкусно"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • хляб - 3 филии
  • галета - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сода - 1/4 ч.л.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата, охлаждаме ги, белим и режем на половинки. Сваряваме обелените моркови и режем на пръчки.

В купа замесваме каймата с яйцата, хляба, накиснат в прясното мляко, наситнената глава лук, содата, солта, черния пипер, чубрицата и галетата. Оставяме да почива за 30 мин.

Намазваме кексова форма с олио и слагаме половината от каймата.

Отгоре подреждаме сварените и нарязани яйца и моркови и покриваме плътно с остатъка от каймата.

Печем рулото Стефани в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40-50 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: